Ρολοκουρτίνες

Ρολοκουρτίνες (Roller) – Γενική περιγραφή

 

Τα συστήματα ρόλερ  αποτελούν μια από τις πιο σύγχρονες εφαρμογές εσωτερικής και εξωτερικής σκίασης για κατοικίες, γραφεία και καταστήματα. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτήτων, σχεδίων και χρωμάτων καλύπτουν ακόμη και το πιο απαιτητικό γούστο δημιουργώντας απόλυτα ευχάριστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα στον χώρο σας.

Οι εξελιγμένες προδιαγραφές των υφασμάτων τους, καθιστούν τα συστήματα ρόλερ  ως την ιδανική λύση για την σκίαση, την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και τον έλεγχο της εναλλαγής θερμότητας του χώρου με το εξωτερικό περιβάλλον. Τα διαφορετικά επίπεδα διαφάνειας των υφασμάτων συμβάλλουν στον απόλυτο έλεγχο του φυσικού φωτός και της αντήλιας δημιουργώντας μια μοναδική ποιότητα εξωτερικής θέας.

Τα συστήματα ρόλερ διατίθενται με 30 διαφορετικούς τύπους μηχανισμών κίνησης καλύπτοντας πλήρως οποιεσδήποτε ανάγκες εσωτερικής και εξωτερικής εφαρμογής τους. Η κίνηση τους γίνεται είτε χειροκίνητα με αλυσίδα είτε με ηλεκτρικά μοτέρ και αυτοματισμούς της εταιρείας Somfy.

Συστήματα σκίασης ρόλερ υφασμάτινα με μηχανισμό αλυσίδας ή ηλεκτροκίνηση και υφάσματα μοναδικού design τελευταίας τεχνολογίας.

Τα συστήματα ρόλερ είναι απλά στην σχεδίαση, εξαιρετικά κομψά και εύκολα στον χειρισμό. Μπορούν να μετακινηθούν επάνω ή κάτω για την επίτευξη του απαιτούμενου επιπέδου σκίασης.

Η συλλογή των ρόλερ που θα βρείτε στο κατάστημα μας , είναι ένα συναρπαστικό μείγμα υφασμάτων , ειδικά επιλεγμένων ώστε να κολακεύουν και να συνδυάζονται με οποιαδήποτε εσωτερική διακόσμηση.

Μπορείτε να προσθέσετε επίσης μερικές τελικές πινελιές στα συστήματα ρολλερ, όπως διακοσμητικά βολάν, τρέσες,κορδόνια,βέργες και τρουκ για να εξατομικεύσετε την επιλογή σας και να την προσαρμόσετε στον χώρο σας.

 

Ολες τις συλλογές με ρολοκουρτίνες μπορείτε να τις δείτε στο κατάστημα μας.

 

 

Ποιότητες υφασμάτων

Ενεργειακά Verosol energy

ROLLER 62

Originals

Τα Originals Verosol είναι διαθέσιμα σε πέντε επίπεδα διαφάνειας,από υπέρ-διαφανές έως και πλήρους συσκότισης. Συμβάλουν στον πλήρη έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας,αποτρέποντας σε μεγάλο βαθμό την εναλλαγή θερμότητας του χώρου με το εξωτερικό περιβάλλον κάθε στιγμή της ημέρας,δημιουργώντας άνετο περιβάλλον,τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό σας χώρο.

Silverscreen

Η ιδιαίτερα λεπτή στρώση αλουμινίου στην εξωτερική επιφάνεια των υφασμάτων Silverscreen βελτιώνει θεαματικά την απόδοση τους όσον αφορά την ηλιακή ενέργεια,ενώ παρέχει άριστη ορατότητα προς το εξωτερικό περιβάλλον.Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διατηρούν δροσερό το χώρο σας λόγω του αποκλεισμού της θερμότητας που οφείλεται στο ανακλαστικό μεταλλικό στρώμα,ενώ αντίστοιχα μειώνουν την απώλεια θερμότητας κατά την διάρκεια του χειμώνα. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα την μείωση εξόδων θέρμανσης και κλιματισμού και κατά συνέπεια την μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα προς το περιβάλλον.

Enviroscreen

Τα Enviroscreen είναι διάφανα υφάσματα με μεγάλη αντανάκλαση στην ηλιακή ακτινοβολία λόγω της μεταλλικής τους επεξεργασίας, προσφέροντας έτσι θερμική και οπτική άνεση.Ο τρόπος ύφανσης του το κατατάσσει στην κατηγορία Screen,έχοντας όμως καθαρή υφασμάτινη υφή και εμφάνιση.

 

Plain

ROLLER 121

H μεγάλη ποικιλία χρωμάτων στα υφάσματα Plain καλύπτει ακόμη και τον πιο απαιτητικό γούστο.Ζήστε στη σκιά τους και απολαύστε την αρμονία του χώρου κάθε στιγμή της ζωής σας,περνώντας αξέχαστες στιγμές με τους αγαπημένους σας. Η ιδιαίτερη ποιότητα ύφανσης των υφασμάτων σε συνδυασμό με την αδιαφάνεια τους, επιτρέπει την διάχυση του φυσικού φωτισμού δημιουργώντας μια ευχάριστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα στο χώρο σας.

Plain cloth-like

Τα Plain cloth-like υφάσματα διακρίνονται για την ξεχωριστή υφασμάτινη υφή τους, ενώ παράλληλα συνδυάζουν τη ζεστασιά με την εμφάνιση.Έχουν τη δυνατότητα να «ελέγχουν» το φυσικό φωτισμό,έτσι ώστε να δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα σκίασης και σύγχρονης αισθητικής. Η σειρά Plain cloth-like αποτελείται από υφάσματα κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας βραδύκαυστες ίνες Trevira CS ,ενώ διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μοντέρνων αποχρώσεων που ταιριάζουν ιδανικά σε κάθε χώρο.

Screen Fiberglass-PVC

ROLLER 51

Τα διάτρητα υφάσματα Screen Fiberglass-PVC αποτελούν αξιόπιστη λύση εξοικονόμισης ενέργειας, αφού αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την εναλλαγή θερμότητας του χώρου με το εξωτερικό περιβαλλόν και ελεγχουν σημαντικά την αντηλιά. Οι διάφοροι βαθμοί διαπερατότητας των υφασμάτων επιτρέπουν την επιλογή της ποσότητας του εισερχόμενου φωτός, δημιουργώντας μια μοναδική ποιότητα εξωτερικής θέας. Χημικώς αδρανές υλικό, η υαλοίνα, σε αντίθεση με τις συνθετικές ίνες που βασίζονται σε παράγωγα πετρελαίου,είναι ένα καθαρά ανόργανο υλικό  που δέν αλληλεπιδρά με το περιβάλλον.Είναι χαμηλού βάρους και ιδιαίτερα μεγάλης αντοχής ,ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τον εσωτερικό σας χώρο από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Τα Screen Polyester  υφάσματα κατασκευάζονται από νήματα ενός παράγωγου πολυαστέρα, «High tenacity polyester» και χρησιμοποιούνται ως πυρήνας επικάλυψης από PVC .Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει την υψηλή αντοχή του υφάσματος, αποτρέποντας το σκίσιμο και το ξέφτισμα του. Χαρακτηριστικό «High tenacity polyester» ίνας είναι η υψηλή διαφάνεια της,η οποία εξασφαλίζει άριστη ορατότητα κατά την διάρκεια της ημέρας,φιλτράροντας το φώς του ηλίου και διατηρώντας την ιδιωτικότητα σας. Η δομή του υφάσματος επιτρέπει την άνετη ροή του αέρα,αποφεύγοντας τη συγκέντρωση θερμών αέριων μαζών μεταξύ του υφάσματος και του παραθύρου με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας του εσωτερικού χώρου.

Black-out

CALYPSO CREAM 2

Ιδανική λύση για χώρους που απαιτείται πλήρη συσκότηση και ιδιωτικοτητα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, αποτελούν τα Black-out υφάσματα.Εμποδίζουν πλήρως τις ακτίνες του ήλιου, καθώς και τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία UV, αποβάλοντας περίπου το 70% της ηλιακής ακτινοβολίας χάρη στην ειδική άσπρη ακρυλική επικάλυψη στην εξωτερική πλευρά του υφάσματος. Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων, καθώς και σε ποικιλία μοντέρνων αποχρώσεων, ώστε να δίνουν την απόλυτη χρωματική αρμονία στο χώρο σας.

Black-out Washable

Η ολίκη πολυεστερική επικάλυψη των υφασμάτων Black-out Washable προσφέρει πλήρη συσκότηση καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, δίνοντας τη δυνατότητα να διατηρείτε την ιδιωτικότητα της προσωπικής σας ζωής. Παρέχει επίσης εξαιρετική μηχανική αντοχή και σταθερότητα. Είναι δυνατή η χρήση τους σε μέρη με ιδιαίτερη υγρασία και υδρατμούς, όπως κουζίνες, μπάνια, πισίνες κ.α. Είναι διαθέσιμα σε ποικιλία μοντέρνων αποχρώσεων που ταιριάζουν σε κάθε χώρο, κοινη και στις δύο όψεις του υφάσματος.

Natural

Φυσικές αποχρώσεις του λευκού και του εκρού δίνουν την αίσθηση αρμονίας και ηρεμίας στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα σας χαλαρώνουν από την ένταση της ημέρας. Η ποιότητα ύφανσης των Natural  υφασμάτων, σε συνδυασμό με την αδιαφάνεια που παρέχουν, επιτρέπει την διάχυση του φυσικού φωτισμού δημιουργώντας μια ευχάριστη φυσική ατμόσφαιρα. Διακρίνονται για την ξεχωριστή φυσική τους υφή, ενώ η σύνθεση τους είναι κυρίως βαμβακερή, αλλά προέρχονται και από διάφορα άλλα φυσικά υλικά.

Print See-through

ROLLER 21

Εμπριμέ τυπώματα επάνω σε διάφανα υφάσματα σε ποικίλες μοντέρνες αποχρώσεις δίνουν έντονη διακοσμητική διάθεση στο χώρο σας. Δημιουργούν ένα ιδιαίτερο στύλ και μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, κάνοντας το χώρο σας να συμβαδίζει με την τελευταία λέξη της μόδας. Το Print See through υφάσματα είναι σύμμεικτης σύνθεσης με 70% βαμβάκι και 30% πολυαστέρα.

Print Opaque

ROLLER 17

Εμπριμέ σχέδια επάνω σε αδιαφανή υφάσματα διαφόρων μοντέρνων αποχρώσεων ντύνουν το χώρο σας με πρωτότυπο στυλ και μοναδική ποιότητα. Η ποιότητα ύφανσης σε συνδυασμό με την αδιαφάνεια επιτρέπει τη διάχυση του φυσικού φωτισμού δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που σας ηρεμεί μετά από μία έντονη μέρα. Τα Print Opaque  υφάσματα είναι σύμμεικτης σύνθεσης 70% βαμβάκι και 30% πολυαστέρας.

 

 

Δυνατότητα ηλεκτροκίνησης

somfy 4c Converted3expertsomfy 4c Converted copy2

02553 det