Τι είναι το λατέξ;

Στην καθαρή του μορφή το λατέξ είναι το γαλακτώδες λευκό υγρό που αντλείται από τους κορμούς των ώριμων καουτσουκοδένδρων (heveabrasiliensis).

Η διαδικασία Παραγωγής Talalay

Συγκεκριμένη ποσότητα ελαφρά αφρώδους λατέξ χύνεται σε μεγάλο σταθερό καλούπι-τελάρο με τρόπο ώστε να το γεμίσει μέρος μόνο του καλουπιού. Το κάλυμμα σφραγίζεται και το λατέξ εξαπλώνεται στο κενό και γεμίζει όλο το καλούπι. Μόλις το λατέξ γεμίσει το καλούπι, αρχίζει να «στέκεται» και για να μην ξεφουσκώσει μειώνουμε την θερμοκρασία στους -30οC, το λατέξ ψύχεται και συσσωρεύεται/πήζει.

Σε αυτή τη φάση, διοξείδιο του άνθρακα διοχετεύται στο λατέξ και η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 115ο, με αποτέλεσμα το λατέξ να στερεοποιηθεί και βουλκανιστεί, στη συνέχεια το κάλυμμα του καλουπιού ανοίγει αυτόματα και το προϊόν αποστάται από το καλούπι και τοποθετείται σε κυλιόμενο ιμάντα. Το κομμάτι/φύλλο λατέξ ή το μαξιλάρι λατέξ περνάει πρώτα από κύλινδρο/έλαστρο πλύσης για να ξεπλυθεί από τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικών και ακαθαρσίες και μετά από κυλινδροφόρο στύφτη (μάγγανο) για να στραγγιχθεί από το νερό.

Στη συνέχεια το προϊόν κινείται κάτω από ένα σύστημα στεγνωτήρων πριν καταλήξει στο σταθμό φυσικού ελέγχου. Κάθε κομμάτι λατέξ ελέγχεται ξεχωριστά για να διασφαλιστεί ότι πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές πυκνότητας και σκληρότητας πριν τη διάθεσή του στην αγορά ή τη μετατροπή του σε στρώμα ή μαξιλάρι.

 

Τα πλεονεκτήματα του στρώματος Dunlopillo

  • Ανθεκτικό με στήριξη μεγάλης διάρκειας
  • Ακολουθεί και προσαρμόζεται στο περίγραμμα του σώματός σας για να προσφέρει μέγιστη άνεση και στήριξη της πλάτης
  • Με καλό αερισμό διασκορπίζει την υγρασία του σώματος διατηρώντας το στρώμα δροσερό και στεγνό
  • Η διαδικασία παραγωγής Talalay Dunlopillo διασφαλίζει ότι το λατέξ Dunlopillo είναι αφρός ανοικτών κυψελών (opencell), μεγιστοποιώντας την ικανότητα του υλικού να αναπνέει (breathability) και δίνοντας του καλύτερη απόδοση σε σχέση με τον Memoryfoam.
  • Το λατέξ είναι υποαλλεργικό και οι αντιμικροβιακές ιδιότητες εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροβίων, μυκητών και ακάρεων οικιακής σκόνης- κι έτσι είναι ιδανικό κι απόλυτα ασφαλές για ανθρώπους που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα
  • Τα στρώματα λατέξ δεν χρειάζονται γύρισμα ούτε τίναγμα αφού δεν υπάρχουν γεμίσματα που μπορούν να γρομπαλιάσουν ή να καθήσουν
  • Είναι αθόρυβα κι έτσι το στρώμα δεν τρίζει κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Η ανεξάρτητη στήριξη σημαίνει ότι μπορείτε να γυρίζετε χωρίς να ενοχλείτε τον σύντροφο σας
  • Προσφέρουν φάσμα επιλογών ως προς την άνεση, την εμφάνιση και την αποθήκευση
  • Η Dunlopillo είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και αξιόπιστο όνομα που μπορείτε να εμπιστευτείτε αφού έχει πείρα 80 ετών.

 

5 Χρόνια Εγγύηση

Η 5ετής εγγύηση για όλα τα προϊόντα μας, στρώματα και προϊόντα ύπνου, προσφέρει ακόμα περισσότερη ξεγνοιασιά. Διαμέσου του σημείου λιανικής διάθεσης, η Dunlopillo για όλο το διάστημα των πέντε ετών από την ημερομηνία αγοράς , ανάλογα με την περίπτωση και τη κρίση της, θα επισκευάσει ή αντικαταστήσει χωρίς χρέωση κάθε προϊόν ή τμήμα προϊόντος που είναι ελλαττωματικό λόγω αστοχίας υλικού ή κακής ποιότητας κατασκευή.

 

5 – 10 Xρόνια εγγύηση

Για το επιπλέον διάστημα των πέντε ετών και μέχρι τα δέκα έτη από την ημερομηνία αγοράς του, η εταιρία θα δώσει έκπτωση επί της τρέχουσας λιανικής τιμής για αντικατάσταση του υπάρχοντος προιόντος.